Pápežov účet na Twitteri už sleduje 13 miliónov ľudí

Pápeža Františka sleduje na komunikačnej sieti Twitter už 13 miliónov ľudí. Oznámil to v stredu Il Sismografo, spravodajský server, ktorý sa venuje udalostiam v rímskokatolíckej cirkvi. Hranicu desiatich miliónov sledujúcich prekonal pápež vlani koncom októbra.

16.04.2014 19:45
pápež, františek Foto: ,
Pápež František
debata (1)

Väčšina používateľov si číta komentáre novej hlavy katolíckej cirkvi v španielčine – je ich 5,4 milióna.

František, ktorý je pôvodom z Argentíny, má ako prvý pápež z Latinskej Ameriky z tejto oblasti tiež najviac Twitterových fanúšikov. Nasledujú tí, ktorí ovládajú angličtinu. Tých je 3,9 milióna. V taliančine Františka sleduje 1,6 milióna osôb a milión v portugalčine, ktorou sa hovorí aj v Brazílii.

Pápežove odkazy vychádzajú v deviatich jazykoch vrátane latinčiny a arabčiny.

V porovnaní s inými známymi osobnosťami má však František na Twitteri veľkú konkurenciu. Najsledovanejšia, s viac ako 52 miliónmi fanúšikov, je americká speváčka Katy Perry. Na druhom mieste je kanadský popový idol dospievajúcich dievčat Justin Bieber, ktorý tiež už prekročil 50-milionovou hranicu. Až tretí je americký prezident Barack Obama, ktorého sleduje vyše 42 miliónov ľudí.

Twitter je komunikačná sieť, ktorá používateľom umožňuje posielať a čítať príspevky, inak tiež tweety, zaslané inými užívateľmi. Tweety, dlhé maximálne 140 znakov, sa zobrazujú na užívateľovej profilovej stránke a na stránkach jeho odberateľov.

František v januári označil internet za „Boží dar“, ktorý umožňuje „autentickú kultúru stretávania“. Veriacich preto vyzval, aby ho v komunikácii hojne využívali.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #František #pápež František #internet #Twitter