Euroskeptik Farage sľúbil Británii politické zemetrasenie

Šéf Strany za nezávislosť Spojeného kráľovstva (UKIP) euroskeptik Nigel Farage povedal, že ak zvíťazí v nastávajúcich eurovoľbách jeho strana, v krajine dôjde k politickému zemetraseniu.

23.04.2014 13:37
Nigel Farage Foto: ,
Nigel Farage.
debata (2)

Jeho strana vyzýva na odchod Británie z EÚ a na sprísnenie imigračných zákonov. Farage predstavil v utorok v Sheffielde manifest UKIP, v ktorom zdôraznil, že je potrebné „kontrolovať počty ľudí, ktorí prichádzajú do krajiny, a najmä ich kvalitu“.

„Obrátili sme sa chrbtom k talentom z Indie a z Nového Zélandu a otvorili sme dvere ľuďom z Rumunska a Bulharska. A to nedáva žiadny zmysel,“ povedal Farage pre britskú vysielaciu stanicu BBC. Podľa Faragea treba do Británie prijať ľudí, z ktorých bude mať úžitok britská ekonomika.

„Máme pre ľudí odkaz, ktorý hovorí: Toto sú najdôležitejšie európske voľby, aké sa kedy konali v Británii,“ povedal Farage a dodal, že „teraz máme šancu spôsobiť taký šok v britskom politickom systéme, ktorý nebude ďaleko od zemetrasenia.“ Farage tiež povedal, že víťazstvo jeho strany v májových eurovoľbách bude príležitosťou vrátiť Británii kontrolu nad krajinou.

Nigel Farage spomedzi svetových štátnikov najviac obdivuje ruského prezidenta Vladimira Putina. Povedal to v marci v rozhovore pre týždenník QC Magazine. Podľa neho je obdivuhodné, ako Putin zvládol minuloročnú vyhrocujúcu sa krízu v Sýrii.

Vo svojom vyhlásení povedal, že ho rešpektuje ako „manipulátora, nie ako ľudskú bytosť“. Známy euroskeptik už vzbudil v Británii rozruch aj vyjadrením, že EÚ má pre podporu násilných protivládnych demonštrácii v Kyjeve „krv na svojich rukách“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nigel Farage