Kyjev potvrdil zostrelenie vrtuľníka, rebeli utrpeli straty

Povstalci na východe Ukrajiny zostrelili bojový vrtuľník Mi-24 vládnych jednotiek, posádka zahynula. Potvrdil to hovorca ukrajinskej bezpečnostnej rady Andrij Lysenko s tým, že incident sa odohral už v stredu.

22.08.2014 14:07
debata (50)

Ukrajinské ministerstvo obrany naopak ohlásilo ťažké straty na strane proruských separatistov. Podľa agentúry ITAR-TASS dopadli ďalšie ukrajinské granáty na ruské územie.

"Ukrajinské jednotky, nasadené do protiteroristickej operácie, presnou paľbou zničili jedenásť raketometov Grad, tri tanky a päť bojových vozidiel pechoty teroristov. Straty teroristov a žoldnierov podľa predbežných odhadov predstavujú viac ako stovku mužov.

Podľa zachytených rádiových hlásení prepadli teroristi po veľkých stratách panike," tvrdí podľa agentúry Interfax-Ukrajina ukrajinské ministerstvo obrany.

Vládne jednotky tiež pokračujú v „čistení“ miest a obcí Illirija, Malonikolaivka, Ilovajsk, Stanično-Luhansk, Uspenka a Lysyčje od rebelov a snažia sa udržať svoje pozície v obciach Novosvitlivka a Chrjaščuvate a na výšine Saur-Mohyla.

Denník ukrajinská pravda cituje na svojom webe veliteľa provládneho dobrovoľníckeho práporu Donbas, podľa ktorého v Ilovajsku pokračujú tvrdé boje; súdiac podľa zajatcov vraj polovičku povstalcov tvoria „dôstojníci a vojaci z Ruska“.

Delostrelecký granát, odpálený z ukrajinskej strany, podpálil rákosie na ploche približne jedného hektára v Matvejev-Kurganskom okrese v ruskej Rostovskej oblasti, tvrdí agentúra ITAR-TASS.

Podľa náčelníka okresu nikto nebol zranený a požiar rýchlo uhasili hasiči z blízkej dediny, bez toho aby bola nutná evakuácia civilistov z okolia. Ruskí pohraničníci pri dedine Marfinka, ležiaca zhruba štyri kilometre od hraníc, vraj našli ďalšie tri ukrajinské granáty. Tie síce nevybuchli, paľba však údajne poškodila plynové potrubie.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina