Putin navrhol Viedeň ako miesto možných rokovaní o Ukrajine

Ruský prezident Vladimir Putin navrhuje rakúsku metropolu Viedeň ako miesto možných budúcich rozhovorov o riešení ukrajinskej krízy.

19.09.2014 11:07
Vladimir Putin Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (24)

Návrh predložil vo štvrtok v telefonickom rozhovore s rakúskym spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom, oznámila viedenská tlač. Dvadsaťminútový rozhovor bol venovaný situácii na Ukrajine a snahám Európskej únie o jej riešení.

„Vyzerá to lepšie, než keď som s ním hovoril naposledy, ale do cieľa sme doteraz nedošli,“ povedal kancelár v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Österreich. „Putin ocenil aktívne mierové úsilie neutrálneho Rakúska a povedal, že Viedeň považuje za dobré miesto pre možné mierové rozhovory s Ukrajinou,“ uviedol ďalej.

Rakúska vláda zaujala voči ruskému postupu na Ukrajine pomerne tvrdé stanovisko, ale podnikateľské špičky trvajú na zachovaní doterajších obchodných vzťahov. Putin navštívil Rakúsko tento rok v júni a napriek chladným vzťahom medzi Moskvou a Európskou úniou sa vo Viedni dočkal ústretového privítania zo strany rakúskych podnikateľov.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Viedeň #Vladimir Putin #Ukrajina