Varšavská polícia pátra po 'kňazoch' s padákmi

Varšavská polícia vyhlásila pátranie po štvorici údajných mladých duchovných. Išlo o nepovolený kúsok, ktorého sa mladíci v kolárikoch dopustili v centre Varšavy.

23.09.2014 17:40
debata

„Porušili letecké predpisy,“ napísal v utorok denník Gazeta Wyborcza na svojom webe o mladých odvážlivcoch, ktorí v ​​prevleku za kňazov zoskočili s padákmi z Paláca kultúry, daru niekdajšieho sovietskeho komunistického diktátora Josifa Stalina poľskému hlavnému mestu.

Padáky na vyhliadkovú terasu vo výške 114 metrov preniesli pod sutanami, navliekli si ich na toalete a strážcovia na vyhliadkovej terase nijako nereagovali, keď preliezali zábradlie. „Sláva výškam,“ vykríkol vraj jeden z „klerikov“, zatiaľ čo iný údajne robil „satanistické znamenie“. Po pristátí rýchlo odišli autom.

Mladíci skákali z výškovej budovy už pred týždňom, ale problém nastal až po tom, ako sa svojím kúskom pochválili na internete. Zaujali. Správa paláca vzápätí zareagovala prísľubom, že vyhliadkovú terasu na 30. poschodí zabezpečí ešte dôkladnejšími mrežami.

O prípad sa tiež začala zaujímať polícia, ktorá v utorok po skokanoch vyhlásila pátranie. Vraj porušili predpisy týkajúce sa leteckej prevádzky nad hlavným mestom.

Prvým, kto z vyhliadkovej terasy v roku 1956 skočil, bol podľa dostupných zdrojov Francúz, ktorý tak spáchal samovraždu. Nasledovali ho aj Poliaci, a tak terasa bola zabezpečená mrežou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #padák #Varšava