Clintonová zabávala divákov. Parodovala Putina a robila si žarty z ruských volieb

Bývalá šéfka americkej diplomacie Hillary Clintonová, ktorá patrí k horúcim adeptom na vystriedanie Baracka Obamu v Bielom dome, parodovala pred televíznou kamerou ruského prezidenta Vladimira Putina a robila si žarty z ruských volieb. Ukážka amerického humoru zaujala predovšetkým ukrajinské médiá.

24.01.2015 12:22
Hillary Clintonová Foto: ,
Hillary Clintonová si v televíznej relácii robila žarty z ruských volieb a prezidenta Vladimira Putina.
debata (343)

Na otázku, či sa chce stať americkou prezidentkou, Clintonová odvetila, že to je na dlhé lakte a zložitý proces, „nie ako u Putina“.

A exministerka pokračovala fiktívnym Putinovým vnútorným dialógom z čias, keď ešte – pred tretím zvolením za prezidenta na jar 2012 – bol Putin kvôli ústave premiérom a v kresle hlavy štátu ho na štyri roky vystriedal súčasný premiér Dmitrij Medvedev:

„Vladimir, čo si myslíš, nechcel by si byť zase prezidentom?“ „Myslím, že by som chcel.“ „Tak prečo to jednoducho neoznámiš? Povieme Dmitrijovi, že sa smie stať premiérom.“ „No to je vynikajúci, vynikajúci nápad,“ imitovala Clintonová a so smiechom dodala: „U nás máme voľby“.

Putin nezostáva Clintonovej nič dlžný

Ani Vladimir Putin si však voči Clintonovej neberie servítku pred ústa. V júnovom rozhovore pre francúzsku televíziu poznamenal, že ako šéfka americkej diplomacie „nebola nikdy príliš elegantná vo svojich vyjadreniach“, ale že „so ženami je lepšie sa nehádať“.

Ruský prezident Vladimir Putin si tiež neberie... Foto: SITA/AP, Alexei Druzhinin
Vladimir Putin Ruský prezident Vladimir Putin si tiež neberie voči Hillary Clintonovej servítku pred ústa.

V minulosti za Clintonová na adresu Putinovho správania sa v svetovej politike vyhlásila, že s niečím podobným sa naposledy stretla na pieskovisku v materskej škôlke.

Clintonová doteraz svoju prezidentskú kandidatúru oficiálne neohlásila, očakáva sa však, že sa do volebného súboja o prezidentský úrad v roku 2016 zapojí. Podobne Putin odpovedá, že je ešte skoro, aby sa vyjadril, že sa v roku 2018 bude uchádzať o ďalšie šesťročné volebné obdobie na čele štátu.

343 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Hillary Clinton