Mexiko zadržalo šéfa brutálneho drogového gangu Zetas

Mexická polícia zadržala šéfa brutálneho drogového kartelu Zetas, ktorý bol jedným z najhľadanejších zločincov v krajine. Omar Trevino Morales (41) bol v Mexiku i v USA hľadaný v súvislosti s pašovaním narkotík a ďalšími zločinmi. O jeho zadržaní informovali v stredu mexické bezpečnostné zložky.

04.03.2015 15:48
Mexiko, polícia Foto: ,
Príslušník federálnej polície, ktorej sa podaril veľký úspech. Zadržala hlavu brutálneho drogového gangu Zetas.
debata

Trevina chytili nadránom počas rozsiahlej akcie mexickej federálnej polície a armády v meste Monterrey v severovýchodnom štáte Nuevo Leon. Do čela Zetas sa dostal pred dvoma rokmi po tom, čo zadržali jeho brata Miguela Angela.

V Mexiku ho hľadali kvôli nelegálnemu držaniu zbraní, ktoré patrili armáde. USA na neho vydali zatykač kvôli pašovaniu kokaínu na americké územie. Prsty má údajne aj v mnohých vraždách či únosoch.

Kartel Zetas vznikol v roku 2010 osamostatnením od Golfského kartelu, ktorý založili bývalí elitní mexickí vojaci po tom, čo dezertovali z armády. Gang je považovaný za jeden z najbrutálnejších v Mexiku a také praktiky ako odrezávanie hláv patrí k jeho bežným prejavom. Pôsobí na severovýchode krajiny a vedie boj s konkurenčným kartelom Sinaloa.

Trevinovo zadržanie je druhým významným úspechom mexických úradov za posledných päť dní. Minulý týždeň skončil v rukách polície vôbec najhľadanejší muž Mexika Servando Goméz, šéf ďalšieho z kartelov Templárski rytieri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #drogový kartel #Zetas #Omar Trevino Morales