Samovražedný atentátnik zabil na juhu Afganistanu sedem ľudí

Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších 41 bolo zranených pri stredajšom samovražednom útoku na sídlo guvernéra v juhoafganskej provincii Hílmand. S odvolaním sa na miestnu políciu to v stredu uviedla agentúra AFP. K atentátu sa prihlásilo islamistické hnutie Taliban.

18.03.2015 10:55
debata (1)

Samovrah odpálil nákladné vozidlo naložené výbušninami v nepokojnom meste Laškargáh, ktoré je metropolou provincie Hílmand. Medzi zranenými je aj guvernérov hovorca, ktorý bol hospitalizovaný, uviedol šéf provinčnej polície Nabí Džan Mullachíl.

„Pri útoku bolo zabitých sedem civilistov, 41 ľudí bolo zranených,“ povedal úrad guvernéra. „Cieľom útoku bol seminár politických predstaviteľov, zástupcov občianskej spoločnosti a novinárov na tému obchodovania s ľuďmi a únosov,“ dodal úrad.

K atentátu sa na Twitteri prihlásil Taliban a to prostredníctvom svojho hovorcu Zabiulláha Mudžahída. Povstalci Talibanu čelia na severe provincie Hílmand armádnej ofenzíve a podľa agentúry AP sa pravdepodobne mstia útokmi na Laškargáh. Pri samovražednom útoku na kontrolné stanovisko v oblasti Laškargáhu prišlo 10.marca o život taktiež sedem ľudí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #samovražedný útok