Na pápežovu omšu prišli do Vatikánu napriek dažďu desaťtisíce

Pápež František slúžil veľkonočnú omšu na vatikánskom Svätopeterskom námestí, ktorú aj tento rok napriek daždivému počasiu zaplnili desaťtisíce ľudí. Napoludnie udelil požehnanie Urbi et Orbi (Mestu a svetu).

05.04.2015 08:42 , aktualizované: 11:03
Vatikán, pápež František, Veľká noc, svätá... Foto: ,
.
debata (1)

Kresťania si v nedeľu pripomínajú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Vrchol Veľkej noci nasleduje po Veľkom piatku a Bielej sobote, keď sa pápež tiež zúčastnil na liturgii a pobožnostiach spojených so pripomienkou na Kristovo utrpenie a ukrižovanie.

Veľkonočné posolstvo je každoročne pre pápeža príležitosťou vyjadriť znepokojenie nad konfliktami a popriať mier celému svetu. Spravidla vyjadruje solidaritu krajinám sužovaným terorizmom, vojnami aj prírodnými katastrofami. Aj tentoraz spomenul Sýriu, Irak a ďalšie štáty, ktoré trpia nepokojmi a vyzval na zastavenie bojov a obnovenie mieru.

Na pápežovej omši sa napriek zlému počasiu... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Vatikán, pápež František, Veľká noc, svätá omša, bohoslužby, Rím, chrám Svätého Petra Na pápežovej omši sa napriek zlému počasiu zúčastnili desaťtisíce ľudí, ktorí zaplnili Svätopeterské námestie.

Už v piatok František odsúdil teroristický útok somálskych islamistov z tohto týždňa proti univerzite na východe Kene, ktorý si vyžiadal takmer 150 mŕtvych.

Veľkonočný týždeň vyvrcholí pondelkom, ktoré je v znamení radosti kresťanov z vykúpenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František #Veľká noc