Južná Kórea hlási nový prípad nákazy MERS po štyroch dňoch

Južná Kórea ohlásila nový prípad nákazy nebezpečným respiračným koronavírusom MERS. Je to prvý prípad po štyroch dňoch, počas ktorých sa žiaden prípad neobjavil.

02.07.2015 08:10
MERS, vírus, nákaza, Južná Kórea Foto:
Zdravotník kontroluje telesnú teplotu detí v maskách. Je to jedno z preventívnych opatrení v boji proti šíreniu MERS-u v Južnej Kórei.
debata

Celkovo sa v Južnej Kórei nakazilo 183 ľudí a z nich 33 ochoreniu podľahlo. Ďalších 102 sa vyliečilo a prepustili ich z nemocnice. 48 sa stále lieči. Stav dvanástich pacientov je podľa lekárov kritický.

Z krajín mimo oblasť Blízkeho východu má Južná Kórea najväčší počet prípadov respiračného syndrómu. Ten sa po prvý raz objavil v roku 2012 práve na Blízkom východe. Do východoázijského štátu nákazu zavliekol jeden z podnikateľov po návrate z blízkovýchodných krajín.

Medzi obeťami sú najmä starší ľudia alebo tí, ktorí už pred nákazou mali vážne zdravotné problémy. Takmer 80 percent obetí MERS v Južnej Kórei boli ľudia nad 60 rokov.

Celosvetovo sa vírusom MERS nainfikovalo vyše 1200 ľudí a zomrelo ich viac ako 450. Najviac obetí zaznamenala Saudská Arábia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #MERS