Zrážka vlaku s kamiónom v Česku má tretiu obeť

Nehoda na železničnom priecestí v českom meste Studénka, kde sa zrazil vlak s nákladným autom, má už tri obete. Vo Fakultnej nemocnici v Ostrave v noci zomrel muž, ktorý bol od začiatku v kritickom stave.

23.07.2015 09:13
Pendolino, vlak, Česko Foto: ,
Zničený vlak Pendolino v českej Studénke.
debata (3)

Úmrtie pacienta potvrdil hovorca Fakultnej nemocnice Ostrava Tomáš Oborný. Podľa neho mal starší muž mal devastujúce zranenia končatín a tiež ťažké zranenia hlavy. „V prípade ostatných troch ťažko zranených sa zdravotníkom darí ich stav zvládať, situácia je však naďalej vážna,“ doplnil Oborný.

Podľa informácií iDNES.cz nejde o rušňovodiča Pendolina, ktorý tiež utrpel ťažké zranenia. Muž bol jedným z dvoch pacientov, ktorí boli v kritickom stave.

Celkovo vo fakultnej nemocnici v Ostrave prijali deväť zranených, z ktorých štyroch prepustili do domácej starostlivosti. Ďalší dvaja boli v kritickom stave a dvaja v stave veľmi a jeden v stredne vážnom. Zvyšných z celkovo 18 zranených cestujúcich z vlaku previezli do novojičínskej nemocnice.

Polícii sa medzičasom podarilo vypočuť vodiča poľského kamiónu, informuje spravodajský server Novinky.cz.

Ešte v stredu večer bol vykonaný výsluch podozrivého vodiča nákladného vozidla. K úkonu bol prizvaný tlmočník a vodič sa k udalosti vyjadril," uviedla hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková. Ďalšie podrobnosti vzťahujúce sa k výsluchu polícia nateraz neuviedla, zverejní ich neskôr v priebehu štvrtka. Podľa Holčákovej je pravdepodobné, že poľského vodiča obvinia. V prípade odsudzujúceho verdiktu pred českým súdom by mohol za mrežami stráviť až desať rokov.

Vlak Pendolino sa na železničnom priecestí v Studénke v plnej rýchlosti v stredu ráno zrazil s poľským kamiónom prevážajúcim plech. Vodič nákladného vozidla vošiel do priecestia i napriek rozsvieteným výstražným svetlám. Vlak po náraze vozidlo rozmetal a utrhol mu kabínu.

Na mieste tragédie prišli o život dvaja cestujúci vlaku vo veku 39 a 49 rokov, tretí človek zraneniam podľahol v noci nadnes v nemocnici a 18 ľudí utrpelo zranenia.

Nešťastie sa stalo neďaleko miesta, kde v roku 2008 vlak EuroCity narazil do zrúteného mostného pilieru. Pri havárii vtedy zomrelo osem ľudí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vlak #nehoda