Trosky lietadla na Réunione vyvolali dohady o nájdení vraku letu MH370

Časť trosiek lietadla nájdená v stredu pri ostrove Réunion v juhozápadnej časti Indického oceánu podnietila dohady o možnom spojení s letom MH370 malajziských aerolínií, ktorý zmizol vlani s 239 ľuďmi na palube.

29.07.2015 21:49
debata (5)

Približne dva metre dlhú časť krídla našli podľa správ miestnych médií pri pobreží neďaleko mesta Saint-André na severovýchode ostrova patriaceho k Francúzsku, napísala agentúra DPA.

Zástupca francúzskych vzdušných síl na Réunione povedal, že je priskoro na stanovenie, z akého lietadla trosky pochádzajú. „Je príliš skoro povedať, či to je MH370 alebo nie. Trosky sme našli len v stredu ráno,“ citovala Christiana Retournata televízia CNN.

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines sa stratil 8. marca 2014 asi hodinu po odlete z malajzijského Kuala Lumpuru do Pekingu. Po stroji Boeing 777 odvtedy bezvýsledne pátrajú. Úrady dosiaľ nevedia, prečo sa lietadlo výrazne odklonilo od kurzu nad morom medzi Malajziou a Vietnamom ani kde presne sa jeho cesta skončila.

Podľa medzinárodného tímu expertov, vychádzajúceho zo satelitných údajov, sa pravdepodobne zrútil v južnom Indickom oceáne, kde pátracie skupiny prečesávali rozľahlé oblasti morského dna. Malajzijská vláda tento rok vyhlásila stratu letu MH370 za nehodu a všetkých pasažierov a členov posádky za mŕtvych.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #trosky #reunion #MH370