V bojoch na východe Ukrajiny zahynuli ďalší traja vojaci

Napriek zvýšenej snahe Moskvy, Kyjeva a európskych diplomatov zastaviť konflikty v oblasti Donbasu, boje na východe Ukrajiny neustávajú. Od pondelka tam podľa ukrajinskej armády zahynuli traja vojaci, sedem ďalších bolo zranených. Prestrelky potvrdzujú aj frontové správy povstalcov.

04.08.2015 12:54
Ukrajina Foto: ,
Separatisti strážia územie po západe slnka v blízkosti Donecku na východe Ukrajiny.
debata (22)

Separatisti vedú paľbu proti postaveniam ukrajinskej armády z diel a mínometov rozmiestnených v obytných štvrtiach Donecku, povedal v utorok v Kyjeve šéf ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksandr Turčynov. Povstalci oznámili, že pri paľbe z ukrajinských zbraní v noci v Donecku zničili tri obytné domy.

O mieste, kde ukrajinská armáda zaznamenala straty na životoch, sa Turčynov nezmienil. V pondelok armádne velenie oznámilo smrť šiestich vojakov v okolí obce Stanycja Luhansk na severovýchodnom predmestí Luhansku. Podľa ukrajinských spravodajských serverov tam boje neutíchli ani v utorok.

Nové boje na východe krajiny ohlásili ukrajinské média v čase zvýšenej diplomatickej aktivity, ktorej cieľom je zjednať funkčné prímerie a dohodnúť sa na politických základoch budúceho usporiadania. V Minsku v noci na utorok diplomati hľadali cestu z krízy počas 12-hodinových rokovaní. Hmatateľný výsledok ale rozhovory nepriniesli.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #vojaci #Ukrajina #Donbas