Francúzsko: Rukojemnícka dráma sa skončila, nešlo o terorizmus

Všetci zajatci, ktorých v utorok neznámi ozbrojenci držali niekoľko hodín v rodinnom dome v meste Roubaix na severe Francúzska, sú už v bezpečí a útočníkov zneškodnili. Jedného zastrelili a ostatných zatkli. Uviedli večer bez ďalšieho spresnenia miestne úrady. Nešlo podľa policajných zdrojov o terorizmus, ale o nevydarené lúpežné prepadnutie.

24.11.2015 20:46 , aktualizované: 23:13
debata (17)

Dvaja až traja násilníci sa okolo 19:00 SEČ pokúsili vykradnúť rodinný dom a potom, čo sa prezradili a obkľúčila ich polícia, vzali štyroch ľudí v dome ako rukojemníkov.

Zazneli výstrely a prišli správy o možných zranených. Najprv sa dvom zajatcom podarilo utiecť a zvyšní dvaja boli za doteraz nejasných okolností oslobodení, uviedla miestne médiá.

Polícia vytvorila veľkú bezpečnostnú zónu v okruhu stoviek metrov okolo prepadnutého domu. Na miesto dorazila špeciálna zásahová jednotka. Ukončenie akcie oznámila krátko po 22:30 SEČ.

Páchatelia boli vraj dobre vyzbrojení. Jeden zo zajatcov bol údajne riaditeľ jednej miestnej banky. Prípadu sa ujali policajní vyšetrovatelia.

Dejiskom incidentu bola honosná štvrť mesta Roubaix, ktoré leží blízko Lille pri belgickej hranici. Streľba vyvoláva obavy vzhľadom na napätú situáciu vo Francúzsku po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra a na protiteroristickú pohotovosť aj v susednej Belgicku.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž - Roubaix #rukojemníci