Pri útoku Molotovovým koktailom zahynulo v Káhire 16 ľudí

Pri výbuchu zápalnej bomby v káhirskej reštaurácii zahynulo 16 ľudí a najmenej dvaja utrpeli zranenia. Pôvodne sa hovorilo o 18 obetiach.S odvolaním sa na egyptskú políciu to oznámila agentúra Reuters.

04.12.2015 09:38 , aktualizované: 11:10
Egypt, Káhira Foto: ,
Podnik, ktorý niektoré egyptské zdroje označujú za nočný bar alebo diskotéku, je vo štvrti Agúza v širšom centre metropoly.
debata

Na mieste vypukol požiar. Podľa egyptských médií sú medzi obeťami najmä zamestnanci podniku. Traja muži, ktorí sú považovaní za páchateľov, z miesta utiekli.

O jednom z nich polícia tvrdí, že je bývalým zamestnancom reštaurácie a že ho prepustili. Muži vraj prišli na miesto na motocykli.

Podnik, ktorý niektoré egyptské zdroje označujú za nočný bar alebo diskotéku, je vo štvrti Agúza v širšom centre metropoly na západnom brehu Nílu. Požiar sa podarilo zakrátko uhasiť.

Zatiaľ nie je jasné, či bol útok aktom pomsty alebo či sú za ním islamskí radikáli. V Egypte tieto kruhy útočia od roku 2013, keď armáda zvrhla prezidenta Muhammada Mursího a nová vláda potom zakázala islamistické Moslimské bratstvo, ktoré Egyptu vládlo po revolúcii z roku 2011.

debata chyba
Viac na túto tému: #Káhira #bombový útok