Zaplaveným oblastiam Británie hrozí ďalšia silná búrka

Niektorým oblastiam Británie, ktoré v posledných dňoch postihli záplavy, hrozia ešte väčšie ťažkosti. Od večera totiž začne sužovať severozápad Anglicka a časti Škótska silná búrka Frank a dažde v stredu zasiahnu aj ďalšie regióny, uviedla stanica BBC.

29.12.2015 11:17
APTOPIX Britain Floods Foto: ,
V pondelok vyzerali ulice Yorku aj takto.
debata

„Počas utorka vietor a dážď zosilnejú na búrku Frank. Počasie v noci na stredu prinesie veľké problémy v dôsledku ničivých víchrov a ďalších lejakov," citovala BBC miestnych meteorológov. Nové povodne hrozia najmä v oblasti anglického mesta York, ktoré zaplavila voda už cez víkend počas búrky Eva.

V dôsledku prudkých lejakov boli v posledných dňoch voda zaplavila predovšetkým na severe Anglicka stovky domov, úrady museli evakuovať mnoho obyvateľov do provizórnych ubytovacích centier, boli prerušené dodávky elektriny a narušená bola cestná doprava. Vláda vyslala na pomoc postihnutým 500 vojakov a pripravených je zasiahnuť ďalších 1 000 príslušníkov armády.

Britská vládna Agentúra pre životné prostredie v pondelok upozornila, že bude nutné „úplne prehodnotiť" protipovodňové opatrenia v krajine. Odborníci poukazujú na to, že v dôsledku globálneho otepľovania sú zimy na britských ostrovoch stále daždivejšie, pričom veľa obydlí v Británii leží v záplavových oblastiach.
debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #búrka #záplavy