Kurdi v Bavorsku napadli protiteroristickú demonštráciu

Kurdskí výtržníci v bavorskom Aschaffenburgu v nedeľu napadli hádzaním kameňov a petárd protiteroristickú demonštráciu organizovanú miestnymi Turkami. Polícia zadržala 32 osôb, informovala agentúra DPA.

28.03.2016 08:27
debata (34)

Po útoku na demonštráciu sa útočníci zabarikádovali v dome a z jeho strechy útočili kameňmi a ohňostrojmi na políciu. Až po privolaní posíl, vrátane policajného vrtuľníka, sa policajtom podarilo všetkých 32 osôb v dome predbežne zadržať.

Polícia oznámila, že k sprievodu pod heslom „Spoločne proti teroru“ sa v nedeľu popoludní pripojilo okolo 600 ľudí. Demonštráciu vraj nahlásil jeden turecký občan, ktorý sa vzápätí sám stal terčom útoku zhruba 30 Kurdov. Pri zákroku polície utrpel jeden policajt ľahké zranenie hlavy, keď ho zasiahol delobuch.

Útočníci potom utiekli do domu a odmietali akýkoľvek kontakt s políciou. Keď policajti konečne do domu vnikli, nechali sa všetci výtržníci zatknúť bez odporu. Štátne zastupiteľstvo začalo vyšetrovanie pre podozrenie z vážneho narušenia pokoja, pokus o nebezpečné ublíženie na tele a porušenie zhromažďovacieho zákona.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Kurdi