V Španielsku súdia Slovenku obvinenú z vraždy milionára

Výberom poroty sa v španielskej Malage začal súd s 26-ročnou slovenskou modelkou Máriou Kukučovou. Čelí obžalobe z vraždy svojho bývalého priateľa, britského milionára Andrewa Busha. V roku 2014 v čase smrti 48 rokov. Prokuratúra žiada trest dvadsať rokov väzenia.

23.05.2016 16:14
debata (4)

Očakáva sa, že proces potrvá najmenej tri dni. Po prednesení obžaloby by už v utorok mala prísť na rad obhajoba s výpoveďou obžalovanej. Prokuratúra tvrdí, že Kukučová bývalého zlatníka Busha zavraždila premysleným spôsobom. Modelka sa bráni, že exmilenca zabila nešťastnou náhodou pri obrane.

Bush prišiel o život vo svojej vile v španielskom pobrežnom regióne Costa del Sol. Obžaloba tvrdí, že si tam na neho Kukučová počkala a zabila ho zo žiarlivosti na novú známosť, Rusku Mariu Kotevovu, ktorá je v prípade jediným očitým svedkom. Kotevová však videla obžalovanú iba vychádzať z vily.

Bushova rodina údajne žiada pre Slovenku 25 rokov väzenia. Vraj má aj právo požadovať vysoké odškodnenie.

Kukučovú doteraz dva roky držali vo vyšetrovacej väzbe, väčšinu času v prísne stráženej väznici v Malage. Neskôr ju preložili do miernejšej ženskej väznice v Granade.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #vražda #Mária Kukučová