Prieskum pred referendom ukázal vedenie priaznivcov brexitu

Priaznivci vystúpenia Británie z Európskej únie získavajú v prieskumoch verejnej mienky týždeň pred referendom stále výraznejšie navrch, keď dnes víťazstvo zástancov brexitu predpovedala i sondáž spoločnosti Ipsos MORI.

16.06.2016 11:14
brexit, referendum Foto:
Už 23. júna sa v referende rozhodne o osude Veľkej Británie v Európskej únii.
debata (11)

Z čerstvého prieskumu pre denník Evening Standard vyplýva, že za odchod z EÚ by teraz hlasovalo 53 percent ľudí, proti by ich bolo 47 percent.

Britský denník upozorňuje, že v rámci prieskumu spoločnosti Ipsos MORI majú odporcovia členstva Británie v dvadsaťosmičke tentokrát prevahu vôbec po prvýkrát od chvíle, keď premiér David Cameron v roku 2013 vypísanie referenda sľúbil.

Fakt, že sa zvyšuje počet ľudí, ktorí by hlasovali za odchod Británie z únie, ukazujú prieskumy už od minulého týždňa. Víťazstvo priaznivcov brexitu predpovedali v utorok hneď tri sondáže – agentúry YouGov pre denník The Times, agentúry ORB pre denník The Daily Telegraph a spoločnosti ICM. Prieskum agentúry ComRes pre denník The Sun ukázal, že priaznivci EÚ vedú už len o jedno percento. Referendum sa v Británii bude konať 23. júna.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Veľká Británia #refendum #Brexit