Pre lesný požiar pri Los Angeles evakuovali 1 500 domov

Zhruba 1 500 domácností museli evakuovať pre rýchlo sa šíriaci lesný požiar severne od Los Angeles. Polícia v oblasti našla mŕtvolu a detektívi zisťujú, či zabíjal požiar, alebo smrť mala iné príčiny. Miestny šerif uviedol, že telo sa našlo na ceste pri obci Santa Clarita. Oblasť je uzavretá z dôvodu nebezpečenstva pádu stromov, ktorým zhoreli korene.

24.07.2016 11:03
kalifornia, hasiči, požiar Foto: ,
Hasičom sa pre meniaci sa smer vetra nedarí dostať požiar pod kontrolu.
debata

Požiar vypukol v piatok popoludní miestneho času (neskoro večer SELČ) a rýchlo sa rozšíril. Postupne zachvátil 4 450 hektárov pôdy. Za necelý deň strojnásobil svoju veľkosť a zatiaľ sa hasičom podarilo zvládnuť len desať percent. So živlom teraz bojuje 900 hasičov. Pri hasení pomáhajú aj desiatky helikoptér a lietadlá, plamene sa však zatiaľ nezmenšujú.

Problém tkvie v tom, že hasiči musia čeliť živlu na viacerých frontoch. „Nie je to oheň, ktorý by sa šíril jedným smerom, ale mení smer podľa vetra, ktorý práve vanie. Robí si, čo chce,“ uviedol hovorca hasičov Nathan Judy.

Úrady tiež museli evakuovať z útulku viac ako 400 zvierat, vrátane bengálskeho tigra, uviedla agentúra AP. Útulok pre zachránené exotické zvieratá na svojich stránkach na facebooku žiadal o pomoc pri preprave zvierat a hľadal klimatizované sklady.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Los Angeles