Polícia v Kolíne ozbrojenú ženu nenašla

Polícia v západonemeckom Kolíne nad Rýnom v kanceláriách úradu práce nenašla žiadnu ozbrojenú ženu, ktorú policajtom nahlásil jeden zo zamestnancov. Polícia podľa denníka Bild nevylučuje, že pracovník v skutočnosti videl policajtku v civile.

28.07.2016 18:25 , aktualizované: 19:18
debata (2)

Polícia podľa denníka Bild nevylučuje, že pracovník v skutočnosti videl policajtku v civile. Zásahu, ktorého sa zúčastnilo aj zvláštne komando, predchádzalo zadržanie istého Sýrčana kvôli jeho stredajšiemu spore s iným mužom na utečenecké ubytovni.

Sýrčan bol agresívny, polícii sa ho ale zadržať podarilo. Spolu s ním odviedla aj jeho štyroch spoločníkov, ktorých ale po vypočutí prepustila. Tento prípad súvisí so stredajšou hádkou dvoch mužov v utečeneckej ubytovni, pri ktorej sa jeden z mužov vyhrážal tomu druhému zabitím.

Počas zásahu jeden z pracovníkov úradu práce oznámil policajtom, že v budove videl ozbrojenú ženu. Na miesto bolo preto privolané komando, ktoré areál prehľadalo. Nič podozrivého ale policajti nenašli.

Bezpečnostná situácia v Nemecku je napätá, krajina totiž v uplynulom týždni čelila niekoľkým útokom. Ten najkrvavejší sa odohral v Mníchove, kde Nemec iránskeho pôvodu zastrelil deväť ľudí, potom spáchal samovraždu. V nedeľu sa potom v bavorskom Ansbachu odpálil sýrsky utečenec, ktorý sa hlásil k radikálnej organizácii Islamský štát. Sýrčan zahynul, niekoľko ďalších ľudí zranil.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kolín