Francúzsko sľubuje, že nezruší kultúrne podujatia napriek teroru

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve sľúbil zachovať v krajine, stále ohrozenej terorom, čo najviac letných kultúrnych podujatí, ako to len bude možné. Niektoré letné akcie ale boli zrušené z bezpečnostných dôvodov po nedávnych útokoch v krajine. Cazeneuve sa tak vyjadril po stredajšej schôdzi bezpečnostného kabinetu.

03.08.2016 16:46
Nice, vyšetrovanie Foto:
Francúzsky minister vnútra chce zachovať čo najviac letných kultúrnych podujatí aj napriek hrozbe terorizmu, ktorý v posledných týždňoch zmieta Francúzsko.
debata (1)

„Ak nebudú splnené podmienky pre zaistenie maximálnej bezpečnosti, potom samozrejme miestne úrady môžu rozhodnúť o zrušení niektorých akcií,“ povedal podľa agentúry AP Cazeneuve novinárom.

Francúzsky minister tiež povedal, že k policajným silám sa pripojilo už 12 500 záložníkov, ktorí majú pomôcť zabezpečiť dodatočné bezpečnostné opatrenia. Niekoľko miest a obcí zrušilo niektoré letné slávnosti po kamiónovom útoku na štátny sviatok v Nice, pri ktorom zahynulo 84 ľudí.

Ohňostroje zrušili mestá ako Marseille, La Baule alebo Avignon. Úrady v Marseille taktiež odvolali hlavnú leteckú prehliadku plánovanú na budúci týždeň. Očakávalo sa, že priláka 100 000 divákov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Francúzsko