Nemecko na hraniciach odmieta vpustiť čoraz viac migrantov

Nemecko odmieta na svojich hraniciach do krajiny vpustiť stále viac migrantov. Rastie tiež počet deportácií neúspešných žiadateľov o azyl. S odvolaním sa na údaje spolkovej vlády o tom informoval denník Neue Osnabrücker Zeitung.

09.08.2016 08:44
nemecko, utečenci, Foto: ,
Každý štvrtý človek, ktorého Nemci na hraniciach odmietli, pochádzal z Afganistanu.
debata (51)

V prvej polovici tohto roka zamedzili nemecké úrady na pozemnej hranici či na letisku vo vstupe do krajiny 13 324 migrantom. Prípadov je len za prvých šesť mesiacov tohto roka už o polovicu viac ako za celý rok 2015. Vlani policajti na hranici neumožnili vstup do krajiny 8 913 osobám.

Vlani v septembri Nemecko na vrchole migračnej krízy znova zaviedlo kontroly na svojich hraniciach. Opatrenie sa dotklo predovšetkým hranice s Rakúskom, kde v prvom polroku tohto roka polícia zabránila vo vstupe 10 629 migrantom.

Zhruba každý štvrtý človek, ktorého Nemci na hraniciach odmietli, pochádzal z Afganistanu. Druhú najväčšiu skupinu ľudí, ktorí sa pokúsili bez úspechu do Nemecka dostať, tvorili Sýrčania a tretí Iračania.

Od januára do júna tohto roku vzrástol tiež počet deportácií neúspešných žiadateľov o azyl. Dobrovoľne alebo nútene odišlo z Nemecka 13 743 osôb. Väčšina z nich letecky. Počas celého roka 2015 pritom Nemecko deportovalo 20 888 migrantov a v roku 2014 10 884.

Nemecko sa v minulom roku stalo hlavnou cieľovou krajinou migrantov prichádzajúcich zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Vlani do Nemecka prišlo takmer 1,1 milióna migrantov, v prvej polovici tohto roka viac ako 220 000.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #migračná kríza