Polícia zatkla podozrivého zo streľby v Burlingtone

Polícia amerického štátu Washington chytila v sobotu večer dvadsaťročného muža, ktorý je podozrivý, že pri piatkovej streľbe v nákupnom centre v meste Burlingtone zabil päť ľudí. Muž menom Arcana Cetin je teraz vo väzbe, uviedla polícia. Burlington leží asi 100 kilometrov severne od Seattlu.

25.09.2016 08:29
streľba, Washington, Cascade Mall Foto:
Vozidlo šerifa zaparkované pred obchodom Macy's, kde v sobotu došlo k streľbe, pri ktorej zomreli piati ľudia.
debata (8)

Cetin sa narodil v Turecku, ale v Spojených štátoch má legálny trvalý pobyt, oznámil na tlačovej konferencii hovorca polície Chris Cammock. Zadržaný žije v meste Oak Harbor, asi 30 kilometrov juhozápadne od Burlingtonu. Práve v Oak Harbor ho v sobotu okolo 18:30 miestneho času (dnes 03:30 SELČ) zatkli.

Podľa svedkov vošiel ozbrojený muž údajne hispánskeho pôvodu do nákupného centra Cascade Mall v piatok krátko pred 19:00 miestneho času a začal v predajni siete Macy's strieľať z loveckej pušky. Pri streľbe prišli o život štyri ženy a neskôr jeden muž, ktorý podľahol vážnym zraneniam.

Policajti na tlačovej konferencii spresnili, že útočník v obchode zabil tri ženy a jednu šestnásťročnú dievčinu. Denník The Seattle Times napísal, že zavraždené dievča sa v ranom detstve vyliečilo z rakoviny.

Podozrivého zatkol policajt Mike Hawley. Novinárom povedal, že Cetin bol identifikovaný ako podozrivý, keď auto, ktoré s ním bolo spájané, zachytila ​​jedna z bezpečnostných kamier nákupného centra. V sobotu toto auto videli v Oak Harbor, kde potom Hawley Cetina objavil a zadržal. Podozrivý pri sebe žiadnu zbraň nemal. Hawley tiež uviedol, že Cetin bol už vlani zadržaný pre napadnutie. Žiadne detaily tejto udalosti ale neoznámil.

Predstavitelia polície na tlačovej konferencii takisto oznámili, že podľa záberov bezpečnostných kamier podozrivý vstúpil do nákupného centra bez zbrane. O desať minút neskôr je ale na zázname vidieť, ako vstupuje do obchodu Macy's s puškou v ruke.

Strelec utiekol ešte pred príchodom policajtov. Jeho motív stále nie je jasný. Do pátrania po páchateľovi, ktoré trvalo vyše 20 hodín, sa zapojili desiatky policajtov, pomáhali tiež agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Podľa FBI v prípade podľa všetkého nejde o teroristický čin.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Washington #podozrivý