Pri železničnej nehode v Kamerune zomrelo najmenej 53 ľudí

Najmenej 53 ľudských životov si vyžiadala železničná nehoda v Kamerune. Ďalších 300 ľudí utrpelo zranenia, oznámilo tamojšie ministerstvo dopravy.

21.10.2016 22:42
debata

Súprava plná cestujúcich sa vykoľajila v piatok pred poludním na trati medzi hlavným mestom Yaoundé a prístavom Douala. Výrazný nárast počtu obetí ministerstvo oznámilo až niekoľko hodín po nehode. Pôvodne sa hovorilo o desiatich mŕtvych.

Cestujúci pred nehodou počuli hlasnú ranu. „Obzrel som sa a uvidel, ako vagóny za nami odchádzajú z koľají a valia sa ďalej. Bolo tam veľa dymu,“ opísal nehodu reportér agentúry Reuters.

Pred odchodom zo stanice v Yaoundé zamestnanci pripojili k vlaku s deviatimi vagónmi ďalších osem. Cestujúcich bolo viac ako obvykle – na diaľnici medzi hlavným mestom a prístavom Douala sa totiž zrútil most, takže tam bola uzavretá cesta.

Zatiaľ nie je jasné, či väčší počet vagónov hral pri nehode nejakú rolu. Podľa agentúry AP bolo vo vlaku 1 300 ľudí namiesto obvyklých 600.

Vykoľajenia vlakov nie je na afrických železniciach výnimkou. Najmä v centrálnej časti kontinentu je príčinou chabá údržba koľají a nedodržiavanie bezpečnostných pravidiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kamerun #vykoľajený vlak