Brazílska rodina asi 20 rokov väznila syna, našla ho polícia

Brazílski policajti oslobodili muža, ktorého zrejme 20 rokov väznila jeho vlastná rodina. Dnes tridsať šesťročný muž podľa susedov v šestnástich rokoch záhadne zmizol.

27.10.2016 15:49
debata

V izbe, kde ho policajti našli, bola len posteľ, špinavá toaleta a tiež reťaze. Otec muža tvrdí, že syn ešte ako tínedžer utiekol z domu a nedávno sa vrátil. Od rodiny vraj žiadal pomoc. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský server BBC.

Policajná hliadka podvyživeného muža náhodne objavila pri protidrogovom záťahu v chudobnej štvrti mesta Guarulhos na juhovýchode Brazílie. V dome, kde ho našli, nikto iný nebol. Nájdený nehovoril a zjavne nie je psychicky v poriadku.

Podľa výpovedí miestnych obyvateľov ide o člena rodiny, ktorá v dome žila predtým. V minulosti priateľský chlapec vraj záhadne zmizol, keď mal 16 rokov. Susedia tiež uviedli, že nevlastná matka mladíka pravidelne bila.

Nájdený sa podľa zistení polície volá Armando Bezerra de Andrade. Z domu, kde bol najskôr väznený, ho previezli do nemocnice.

Otec muža pri výsluchu na policajnej stanici tvrdil, že syn z domu utiekol, keď bol v puberte. Minulý týždeň sa vraj vrátil ako drogovo závislý a požiadal rodinu, aby mu poskytla útočisko. Policajti otca nezadržali, avšak obvinili ho z trestného činu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #väznenie