Erdogan chce od NATO väčšiu podporu proti teroristom

Na stretnutí členských štátov NATO kritizoval turecký prezident Recep Erdogan Severoatlantickú alianciu za nedostatočnú podporu jeho krajiny v boji s teroristami.

21.11.2016 16:08
Erdogan Foto:
Turecký prezident Recep Erdogan na parlamentnom zhromaždení NATO nešetril kritikou na adresu členov Severoatlantickej aliancie.
debata (9)

Podľa nemeckého denníka Die Zeit Erdogan na parlamentnom zhromaždení NATO v Istanbule povedal: „Hrozba prameniaca z teroristických organizácii sa týka nás všetkých.“ Okrem toho kritizoval aj skutočnosť, že v EÚ zakázaná Kurdská strana pracujúcich (PKK) môže v členských štátoch nerušene pôsobiť.

„Chceme, aby ste zabránili tomu, že členovia teroristických organizácia sa voľne pohybujú vo vašich krajinách, robia tam propagandu, najímajú si vojakov a vyberajú výpalné vďaka vydieraniu,“ pokračoval Erdogan na stretnutí členov NATO. Turecký prezident tiež podotkol, že Turecko bojuje s teroristami z takzvaného Islamského štátu, ktorí majú zbrane od niektorých členov NATO.

Erdogan tiež poznamenal, že Západ neoznačil kurdské milície na severe Sýrie za teroristické, pretože bojujú s takzvaným Islamským štátom. V tomto kontexte Erdogan položil otázku: „Môžete označiť teroristov za dobrých len preto, že bojujú proti iným teroristom?“

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #teroristi #Turecko