Vo Francúzsku chytili podozrivého z vraždy v domove dôchodcov

Francúzska polícia chytila muža podozrivého zo štvrtkovej vraždy v domove pre seniorov pri juhofrancúzskom meste Montpellier. Nožom tam bola zabitá zamestnankyňa domova. Motív vraždy zatiaľ nie je známy, prokurátor však potvrdil názor vyšetrovateľov, že čin nesúvisí s terorizmom.

25.11.2016 07:07 , aktualizované: 20:00
debata (9)

„Nie je absolútne žiadna väzba na islamský terorizmus,“ zdôraznil na tlačovej konferencii montpellierský prokurátor Christophe Barret. Bez ďalšieho spresnenia oznámil, že polícia na základe „miestnej stopy“ už identifikovala podozrivého. Štyridsaťsedem­ročného bývalého vojaka zadržala polícia neďaleko jeho príbytku. Ide o bývalého zamestnanca domova, informoval zdroj blízky vyšetrovaniu.

Incident sa stal v obci Montferrier-sur-Lez a obeťou je dlhoročná pomocná ošetrovateľka domova. Žijú v ňom najmä katolícki misionári na dôchodku, ktorí pracovali v Afrike. Políciu privolala druhá zamestnankyňa, ktorú maskovaný násilník spútal, ale ktorej sa podarilo pút zbaviť, spresnili francúzske médiá.

Podľa niektorých médií mal maskovaný muž pri sebe nôž a brokovnicu s krátkou hlavňou. Žena bola zavraždená asi troma ranami nožom. Na výsledok pitvy sa ešte čaká.

Polícia do pátrania nasadila vrtuľník a sto policajtov a strážnikov i požiarnikov. „V tejto fáze nič nenasvedčuje tomu, že by to bol teroristický čin,“ uviedla krátko po útoku agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj blízky vyšetrovaniu.

Starosta asi štyritisícového Montferrier-sur-Lez dal pre evakuovaných misionárov k dispozícii mestskú sálu a polícia trojposchodovú budovu domova pre seniorov prehľadala. Podľa všetkého nič podozrivého nenašla. Objekt, ktorý slúži asi 60 bývalým misionárom, šiestim či siedmim laickým osobám a siedmim rádovým sestrám, sa nachádza na okraji obce. Montferrier-sur-Lez leží sedem kilometrov severne od prímorského mesta Montpellier.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #útok nožom