Brazílska polícia pravdepodobne našla telo nezvestného gréckeho veľvyslanca

Brazílska polícia má podozrenie, že zuhoľnatené telo, ktoré sa vo štvrtok našlo v zhorenom aute neďaleko Ria de Janeiro, by mohlo patriť gréckemu veľvyslancovi v Brazílii Kyriakosovi Amiridisovi.

30.12.2016 10:59
debata

Amiridisa naposledy videli v pondelok v oblasti Baixada Fluminense ležiacej severne od Ria de Janeiro. Odvtedy bol nezvestný.

Amiridisova manželka nahlásila jeho nezvestnosť v stredu po tom, čo sa s ním nemohla skontaktovať.

Biele auto so štátnymi poznávacími značkami, ktoré sa zhodovali so značkami vozidla z požičovne používaného Amiridisom, sa našlo pod diaľničným nadjazdom v meste Nova Iguacu ležiacom približne 30 kilometrov severne od Ria de Janeiro, informoval server G1 s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

Grécke veľvyslanectvo v Brazílii uviedlo, že jeho zamestnanci boli s Amiridisom v kontakte naposledy v pondelok. Nemenovaný zdroj na veľvyslanectve pre denník Folha de Sao Paulo povedal, že Amiridis mal byť do 9. januára na dovolenke.

Amiridis pracoval v oblasti diplomacie viac ako 30 rokov, počas ktorých pôsobil na misiách v Srbsku, Brazílii a Holandsku. Pôsobil aj v Stálom zastúpení Grécka pri EÚ a ako grécky veľvyslanec v Líbyi. Veľvyslancom v Brazílii bol od mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Brazília