Kremeľ žiada od Fox News ospravedlnenie. Nazvali Putina zabijakom

Kremeľ vyzval americkú televíziu Fox News, aby sa ospravedlnila za výrok, ktorým bol ruský prezident Vladimír Putin označený za zabijaka.

06.02.2017 13:16
debata (110)

„Považujeme podobné výrazy spravodajcu Fox News za neprípustné a urážlivé,“ vyhlásil Putinov hovorca Dmitrij Peskov. Kremeľ by podľa neho dal prednosť tomu, aby sa televízia Putinovi ospravedlnila.

Putina za „zabijaka“ označil moderátor Fox News v nedeľňajšom rozhovore s americkým prezidentom. Reakciu Donalda Trumpa sa Peskov rozhodol „ponechať bez komentára“.

„Je veľa vrahov. Aj my tu máme veľa vrahov. Myslíte, že naša krajina je nevinná?“ reagoval Trump na vyhlásenie moderátora Fox News, že Putin je zabijak. Už predtým Trump povedal, že ruského prezidenta rešpektuje.

Putin, ktorý ovláda ruskú politiku už 17 rokov, je niektorými svojimi kritikmi obviňovaný aj z toho, že vraj vydal rozkazy k zabitiu svojich kritikov. Kremeľ a Putin tieto obvinenia odmietajú.

Keď vlani v januári britský sudca usúdil, že Putin „pravdepodobne“ schválil zavraždenie dôstojníka tajnej služby Alexandra Litvinenka v Londýne, Trump vyhlásil, že nevidel „žiadne dôkazy“ Putinovej viny.

Ruský a americký prezident spolu hovorili telefonicky predminulú sobotu. Biely dom k telefonátu uviedol, že je začiatkom zlepšovania vzťahov medzi USA a Ruskom. Obaja štátnici vraj hovorili o spolupráci v boji proti terorizmu alebo o Sýrii. O sankciách uvalených Západom na Rusko kvôli anexii Krymu ale podľa Bieleho domu nehovorili.

110 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Kremeľ #Vladimir Putin #Fox News #Donald Trump