Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

V okupovanej časti Chersonskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny zadržali dvoch ruských vojakov, ktorí sa priznali, že v dvoch dedinách, zavraždili troch ľudí, vrátane starostky obce Abrykosivka, napísal na svojom webe ruský denník Kommersant. Jeden z predpokladaných páchateľov je recidivista zo Sibíri, ktorý bol v Rusku predtým odsúdený aj za vraždu. Teraz mu hrozí doživotie, dodal denník.

26.04.2024 10:10
debata (1)
Streľba pri Robotyne, ruskí vojaci postrieľali zajatých ukrajinských vojakov
Video

O zločinoch políciu informoval zdravotník z obce Podo-Kalynivka. Keď policajti na miesto prišli, našli v jednom dome telo ženy, ktorú – súdiac podľa nábojníc – zastrelili automatickou puškou kalašnikov. Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar. Napriek tomu bola mŕtva rozpoznaná.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas Čítajte aj Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

Policajti išli po stope a zadržali vojakov Alexandra Osipova a Alexandra Kajgorodceva, ktorí sa k vražde priznali. Priznali sa tiež k tomu, že v susednej dedine zavraždili svojho kolegu z armády a ešte jednu ženu. Mŕtvoly tiež spálili a vyhodili do povetria.

Jednou z obetí sa ukázala byť starostka Abrykosivky. Úrady predtým tvrdili, že sa starostka stala obeťou ukrajinského ostreľovania, poznamenal denník a dodal, že vojaci z ruskej 144. motostreleckej brigády pravdepodobne zabíjali v opitosti.

viera-Aliona-Popova Čítajte aj Umučil jej dcéru. Putin ho za účasť vo vojne omilostil, zistila zúfalá matka. Vykúpil sa krvou, vysvetlil Kremeľ

Kajgorodcev z Novosibirska bol už skôr súdený za vraždu a vo väznici dostal ďalší trest za obchodovanie s drogami. Na slobodu vyšiel v roku 2020. Ak bude teraz na súde usvedčený z trojnásobnej vraždy, hrozí mu doživotie, napísal Kommersant.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #ruská armáda #vojna na Ukrajine #vojnový zločin