Piatich zo šestice nezvestných skialpinistov našli mŕtvych, boli zrejme z jednej rodiny

Piatich zo skupiny šiestich skialpinistov, ktorí sa počas víkendu stratili vo švajčiarskych Alpách, našli mŕtvych. Oznámila to v pondelok polícia v švajčiarskom kantóne Valais. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

11.03.2024 06:50 , aktualizované: 09:02
debata

Pátranie bolo skomplikované nepriaznivým počasím. Skupine záchranárov sa však podarilo dostať sa do oblasti, kde našli telá piatich osôb. Miestne médiá napísali, že pátranie po šiestom nezvestnom pokračuje. Do oblasti úrady v nedeľu okolo 19:30 aj napriek nepriaznivému počasiu vyslali troch záchranárov a jedného policajta. Po zhruba dvoch hodinách sa im podarilo objaviť päticu tiel.

Švajčiarska polícia pre stanicu BBC potvrdila, že všetci skialpinisti sú švajčiarski občania vo veku od 21 do 58 rokov. Vyštartovali v sobotu z mesta Zermatt na juhu Švajčiarska a mali namierené do dediny Arolla, informovala polícia. Dodala, že skupina sa stratila v okolí vrcholu Tte Blanche, ktorý je vysoký 3706 metrov.

Alpy, hory, sneh, zima, Zugspitze Čítajte viac Vo švajčiarskych Alpách zahynula rodina z Holandska

Čo bolo príčinou úmrtia ľudí zatiaľ zo správ švajčiarskych úradov nie je zrejmé. Agentúra Reuters napísala, že päť zo šiestich členov skupiny bolo z jednej rodiny z kantónu Valais, šiesta osoba pochádzala z kantónu Fribourg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alpy #skialpinizmus #Švajčiarko