Anonym sa vyhrážal hromadnou streľbou na českých univerzitách. Polícia nič nenašla

Česká polícia v pondelok zasahovala v dôsledku výhražných anonymných správ v budovách Univerzity Hradec Králové (UHK). Neskôr označila budovy za bezpečné a nikoho nezadržala. TASR čerpala zo správy portálu Novinky.cz.

11.03.2024 11:17 , aktualizované: 21:06
debata (2)

Policajti prehľadávali tri budovy univerzity viac ako tri hodiny, pričom všetkých prítomných evakuovali. „Polícia pracovala s informáciou, že autorom výhražného e-mailu bol študent UHK. Táto informácia bola vyšetrovaním a preverovaním na mieste jednoznačne vyvrátená,“ uviedol podľa webu Novinky.cz hovorca univerzity Jakub Novák.

Ako dodal Novák, budovu museli opustiť v krátkom čase stovky študentov. Polícia bola v budove už pred evakuáciou a informovala školu o preventívnych opatreniach.

České univerzity dostali v pondelok e-mail od neznámeho odosielateľa, v ktorom pohrozil streľbou na univerzitné budovy, ak nesplnia jeho podmienky. Výhražnú správu dostali aj Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzita Palackého v Olomouci a Filozofická fakulta Masarykovej univerzity v Brne.

Chcel zabíjať ako útočník z Prahy. Policajné komando zasiahlo
Video
V noci po streľbe na pražskej fakulte zavolal neznámy človek na policajnú linku, aby oznámil, že chce čin napodobniť a zabíjať. Navštívilo ho policajné komando. / Zdroj: Polícia ČR

V decembri predošlého roka zaútočil strelec na Filozofickú fakultu Univerzity Karlovej v Prahe. Útok si vyžiadal 14 mŕtvych a 25 zranených. Odvtedy polícia berie podrobné hrozby vážnejšie, aktívne pátra po páchateľoch a zabezpečuje bezpečnosť škôl a univerzít, doplnili Novinky.cz.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Polícia ČR #streľba na škole