Pri izraelskom nálete v Pásme Gazy zahynuli traja synovia vodcu Hamasu

Šéf Hamasu Ismáíl Haníja v stredu potvrdil, že pri izraelskom útoku v Pásme Gazy zahynuli traja jeho synovia a niekoľko jeho vnúčat. Izraelská armáda sa k útoku bezprostredne nevyjadrila, informuje TASR podľa agentúry AFP.

10.04.2024 18:39
Izrael Gaza vojaci Foto: ,
Izraelskí vojaci sa pozerajú na zničené budovy v pásme Gazy
debata (2)

Politický šéf palestínskej militantnej skupiny v súčasnosti žije v exile v Katare. Pre panarabskú televíziu al-Džazíra potvrdil „mučeníctvo mojich troch synov a niektorých mojich vnúčat“.

Podľa al-Džazíry sa nálet odohral neďaleko utečeneckého tábora aš-Šatí v blízkosti mesta Gaza, odkiaľ Haníja pochádza. Izrael obvinil, že jeho synov zabil v „duchu pomsty a vraždy“.

„Každý, kto verí, že útok na mojich synov prinúti Hamas zmeniť svoj postoj, sa mýli,“ upozornil Haníja. Jeho militantné hnutie je vo vojne s Izraelom od vlaňajšieho októbra, keď palestínske komandá podnikli bezprecedentný útok na juh Izraela.

Joe Biden, Benjamin Netanjahu, USA, Izrael, Tel Aviv Čítajte viac Netanjahu robí v Pásme Gazy chybu, povedal Biden. Británia neprestane dodávať zbrane Izraelu, Írsko uzná Palestínu
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Hamas #Pásmo Gazy