Pyrotechnici v centre Banskej Štiavnice bomby nenašli, polícia začala trestné stíhanie

Pyrotechnické prehliadky budov na Námestí sv. Trojice a v budove súkromnej základnej školy v Banskej Štiavnici nepotvrdili prítomnosť bomby, či akéhokoľvek nástražného výbušného systému. V súvislosti s anonymným oznámením o bombových atakoch v týchto lokalitách začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

11.04.2024 12:13 , aktualizované: 12:45
štiavnica Foto:
Polícia vo štvrtok 11. apríla 2024 prehľadávala Námestie sv. Trojice v Banskej Štiavnici pre bombovú hrozbu.
debata
Vyše pol roka po ničivom požiari v srdci Banskej Štiavnice. mReportér zachytil na videu, ako to tam vyzerá
Video

Polícia priblížila, že v stredu v nočných hodinách neznámy páchateľ vložil do vchodových dverí Mestskej polície v Banskej Štiavnici tri obálky s nápisom „Pre Políciu SR a všetkých kompetentných“.

„Obsahom bol oznam, že dňa 11. 4. 2024 v čase poludnia zažije súkromná základná škola bombové ataky a pre istotu treba skontrolovať aj strechy na námestí, ktorý vyvolal všeobecné znepokojenie a následnú okamžitú reakciu polície a hasičov, ktorí prijali potrebné opatrenia a od skorého rána záchranné zložky robili všetko pre bezpečnosť detí a prehľadávali aj širšie okolie,“ uviedla polícia s tým, že prípadom sa naďalej intenzívne zaoberá.

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica #bombová hrozba #Námestie sv. Trojice