Jackson sa háji na novom webe

Obvinenia zo sexuálneho zneužívania detí sú "postavené na veľkej lži", tvrdí americký popový spevák Michael Jackson vo vyhlásení, ktoré sa nachádza na jeho novej internetovej stránke.

24.11.2003 23:22
debata

Podľa amerických médií za žalobou stojí dvanásťročný chlapec trpiaci rakovinou, ktorý sníval o tom, že by sa chcel s Jacksonom stretnúť.

„Ako viete, obvinenia, ktoré boli proti mne vznesené, sú veľmi vážne,“ píše sa v Jacksonovom vyhlásení adresovanom „fanúšikom, priateľom a rodine“.

„Sú však založené na veľkej lži. Na súde sa to ukáže a my budeme môcť nechať tento hrozný čas za nami,“ dodáva.

Jackson tiež uviedol, že jeho nová internetová stránka má slúžiť ako zdroj „oficiálnej komunikácie“ v celom jeho prípade.

Chorý chlapec, ktorý Jacksona obviňuje, sa stretol so spevákom v nemocnici. Tvrdí, že predtým, ako bol zneužitý na Jacksonovom ranči Neverland, dostal drogy, uvádzajú americké médiá.

Jackson uviedol, že na radu právnikov bude hovoriť o celej záležitosti čo najmenej.
„Bude to pre nás všetkých určite frustrujúce,“ do­dal.

Televízia NBC citovala istého Jamieho Masadu, ktorý je vraj priateľom chlapcovej rodiny a stretnutie sporstredkoval: „Umieral a lekári mu dávali tri alebo štyri týždne života. Chcel sa stretnúť s Michaelom Jacksonom a pre mňa celé stretnutie znamenalo pomôcť tomu chlapcovi prežiť,“ povedal Massada. „Okrem toho neviem, čo sa dialo,“ dodal.

Jackson tiež vyzval svojich priaznivcov, aby boli skeptickí voči všetkým, kto sa prezentujú ako priatelia alebo za neho hovoria. „Nebudeme sa púšťať do špekulácií. Nebudeme komentovať každý nový vývoj alebo tvrdenie. Chceme sa našim prípadom zaoberať na súde a nie na verejnosti alebo v médiách,“ uviedol spevák.

Magazín Newsweek tiež potvrdil, že Jacksona obvinil chlapec postihnutý rakovinou. Podľa magazínu spevák márne ponúkal rodine odchod do Latinskej Ameriky aby sa vyhla pozornosti médií.

O chlapcovi sa zmienil už britský dokument Living with Michael Jackson (Žiť  s M.J.) vysielaný vo februári, v ktorom spevák priznal, že s deťmi spáva v izbe. Dokument uvádza, že v týchto vzťahoch nebolo nič sexuálne. Po odvysielaní dokumentu chlapcova matka Jacksona obhajovala, ale jeho otec, ktorý sa s ňou rozviedol, žiadal, aby dostal právo vychovávať dieťa.

Externé odkazy
debata chyba