Csáky podá trestné oznámenie za videoklip

Predseda Strany maďarskej koalície podá na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s videoklipom proti Hedvige Malinovej-Žákovej a niektorým politikom SMK, ktorý bol zverejnený na internetovej stránke YouTube. Potvrdil to predseda SMK Pál Csáky.

11.09.2008 16:37
Pál Csáky Foto:
Predseda SMK Pál Csáky prichádza na rokovanie Republikového predsedníctva a Rady predsedov strany v Bratislave.
debata

V refréne piesne sa pri slovách „treba zabiť“ objavili fotografie politikov SMK a preto podľa Csákyho môže ísť o podnecovanie k trestnému činu.

SMK už v pondelok vyhlásila, že videoklip, ktorý je zložený z fotiek pred dvoma rokmi zbitej študentky, protimaďarských hesiel ako aj politikov SMK, pričom v texte piesne vyzývajú na zabitie „podplatených ľudí“ a na adresu H. Malinovej-Žákovej odznievajú vulgárne slová, považuje za krajne nebezpečný.

Polícia momentálne videoklip analyzuje, preveruje obsah textu a videozáznamu. „Skúmame, či došlo alebo nedošlo k niektorému z trestných činov,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Polačiková. Ak zistíme, že video napĺňa skutkovú podstatu trestného činu, požiadame našich zahraničných partnerov, v tomto prípade USA, o spoluprácu, dodala Polačiková.

debata chyba