Banskobystričania v pozore: Do mesta zavítal medveď. Ďalší na Kysuciach pohrýzol muža

Pohyb medveďa zaznamenali dnes obyvatelia banskobystrickej mestskej časti Uhlisko v lokalite pod mostíkmi.

21.04.2024 17:46 , aktualizované: 20:10
debata (109)

Informuje o tom mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti s tým, že okamžite bol aktivovaný Zásahový tím pre medveďa hnedého. „Dávajte si pozor. Počas prechádzok buďte opatrní a obozretní," varuje obyvateľov radnica.

Zásahový tím pre medveďa preveruje aj hlásenie o útoku medveďa na muža, ku ktorému malo dôjsť v nedeľu popoludní pri obci Povina v okrese Kysucké Nové Mesto, potvrdila to manažérka pre komunikáciu štátnej ochrany Kristína Bocková.

Starostka obce Povina Alena Dudeková pre TASR uviedla, že muž mal po útoku šelmy utrpieť poranenie nohy. Incidentom sa podľa nej zaoberajú okrem zásahového tímu i poľovníci a polícia. K útoku medveďa na muža malo podľa starostky dôjsť približne o 15.30 h v lokalite Holý vrch.

Podľa medializovaných informácií je napadnutým dobrovoľný hasič a k útoku došlo na značenom turistickom chodníku.

Modriny, rany. Hovorí obeť útoku medveďa v L. Mikuláši
Video

Žilinská krajská polícia na sociálnej sieti informovala, že polícia po prijatí oznámenia o útoku okamžite na miesto vyslala policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a jej blízkom okolí. Zásahovému tímu policajti poskytli súčinnosť pri pátraní po šelme. Muž bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do nemocnice.

„Žiadame preto občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158,“ vyzvali verejnosť policajti.

Marian Repa aktual Čítajte viac Taraba sa dohodol s KDH na odstrele medveďov. Zvyšku opozície uštedril lekciu z politického marketingu
109 debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #medveď hnedý