Zvrat v prípade smrti manželky poradcu Šutaja Eštoka. Csémiová nezomrela na následky pádu

Ešte 10. apríla tohto roka došlo vo Veľkom Mederi k tragédii, pri ktorej zomrela manželka Ladislava Csémiho, ktorý je poradcom ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka pre vnútornú bezpečnosť.

21.04.2024 10:59 , aktualizované: 13:05
estok-csemi
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Ladislav Csémi
debata (91)

Nové skutočnosti do prípadu priniesla v posledných dňoch trnavská krajská prokuratúra, ktorá pre Markízu uviedla, že Csémiová zomrela na následky utopenia. Pôvodné informácie hovorili o nešťastnom poranení sa po páde do bazéna v areáli rodinného domu.

K incidentu došlo po 22.00 hodina a na mieste ju našla údajne dcéra. Ladislav Csémi bol v tom čase v Michalovciach, kde na druhý deň zasadala vláda. Csémi sa manželke nevedel dovolať a tak do domu vo Veľkom Mederi išla jeho dcéra. 44-ročnú ženu objavila údajne v bazéne. Privolaným záchranárom sa ju už nepodarilo oživiť.

estok-csemi Čítajte viac Tragédia vo Veľkom Mederi: Obeťou má byť manželka poradcu Šutaja Eštoka, našli ju mŕtvu s rozbitou hlavou

„Ťažko sa hľadajú slová, pretože môj poradca Laco Csémi tu včera bol s nami v Michalovciach. Keď sa túto správu dozvedel okolo polnoci, tak utekal domov. Vyslovujem iba úprimnú sústrasť,“ povedal k udalosti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Obhliadajúci lekár vtedy vylúčil cudzie zavinenie a prípad si prevzala trnavská kriminálka. „Policajti boli včera večer privolaní do jedného z rodinných domov v meste Veľký Meder, kde bola nájdená osoba bez známok života. Na mieste bola vykonaná obhliadka miesta činu a ďalšie neodkladné a neopakovateľné úkony,“ uviedla krajská policajná riaditeľa Zlatica Antalová.

zväčšiť Ladislav Csémi Foto: TASR, Martin Baumann
Ladislav Csémi Ladislav Csémi

Prípad podľa Markízy vyšetrujú ako zabitie a vo štvrtok 11. apríla, teda na druhý deň po nájdení Csémiovej, boli údajne na mieste aj operatívci z NAKA. S odstupom času svoj odborný názor zmenil aj lekár, ktorý cudzie zavinenie teraz už nevylučuje. „Polícia naďalej vykonáva potrebné procesné úkony za účelom objasnenia príčiny úmrtia osoby. Vzhľadom k tomu, že doposiaľ nie sú zrejmé výsledky znaleckého skúmania a v súčasnosti ide o neverejné trestné konanie, polícia nebude až do ukončenia vyšetrovania poskytovať čiastkové informácie o vykonaných úkonoch ani predbežných záveroch vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Minister Šutaj Eštok o tragédii v Spišskom Podhradí, kde zahynuli tri dievčatá
Video

Pohreb Csémiovej, ktorá bola rovnako ako jej manžel policajtkou, sa uskutočnil tento týždeň. Podľa Plusky sa poslednej rozlúčky okrem rodiny a blízkych zúčastnil aj minister Šutaj Eštok, štátna tajomníčka Lucia Kurilovská, policajný prezident Ľubomír Solák a množstvo príslušníkov zboru.

Ladislav Csémi počas vlád OĽANO a úradníckeho kabinetu Ľudovíta Ódora pôsobil ako policajný pridelenec SR v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska. Csémiho do tejto funkcie menoval kabinet Igora Matoviča v apríli 2020, keď ho zároveň odvolal z funkcie hlavného hraničného splnomocnenca. Rovnako vtedy skončil aj ako riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru SR, keďže bol zaradený do činnej zálohy.

91 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľký Meder #Ladislav Csémi #Matúš Šutaj Eštok #Polícia Slovenskej republiky