V Pitelovej sa zrazil vlak s osobným autom. Manželský pár neprežil, taxikárka utrpela ťažké zranenia

Na železničnom priecestí bez závor v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom sa zrazil vlak s osobným autom. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti informovalo, že dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom.

26.03.2024 12:28 , aktualizované: 16:30
debata (8)
Na železničnom priecestí v obci Pitelová v...
Na železničnom priecestí v obci Pitelová v...
+2Na železničnom priecestí v obci Pitelová v...

Banskobystrická krajská polícia uviedla, že k nehode došlo krátko po 11.00 h. „Podľa zatiaľ dostupných informácií došlo k zrážke diagnostického dráhového vozidla s osobným autom Peugeot 301,“ informovala polícia s tým, že v osobnom aute zomreli dvaja ľudia, jedna osoba utrpela ťažké zranenia.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na miesto vyslalo vrtuľníkovú záchrannú službu a dve pozemné posádky rýchlej lekárskej pomoci. Zranenú osobu leteckou záchrannou službou previezli do banskobystrickej nemocnice.

Podľa informácií Pravdy nehodu neprežil manželský pár, 72-ročná žena a 72-ročný muž, z obce Pitelová, ktorý sa viezol v taxíku. Ťažko zranenou osobou je 48-ročná taxikárka, ktorá dvojicu viezla. Po zrážke koľajové vozidlo tlačilo taxík pred sebou asi 100 metrov. V dráhovom vozidle sa v čase nehody nachádzalo šesť osôb, z ktorých sa nikto nezranil.

V súvislosti s nehodou začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Na miesto tragickej nehody boli prizvaní aj súdni znalci z odboru zdravotníctva a tiež z odboru dopravy. „Všetky bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku nehody budú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania,“ podotkla polícia.

Železničné priecestia bývajú častým miestom kolízie. Pozrite si archívne videá:

Neuveriteľné. Prerazil závoru a 'napálil' to rovno do vlaku
Video
Zrážka vlaku s kamiónom na priecestí v Prešove
Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #zrážka vlaku s autom