To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

V médiách sa ráno objavila správa, že neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin pôjde voliť v druhom kole prezidentských volieb a svoj hlas odovzdá Petrovi Pellegrinimu. Vyzval ľudí, aby tiež išli voliť. Sám Harabin to však označil za podvod.

28.03.2024 09:00 , aktualizované: 15:45
debata (228)
Harabin o svojich voličoch a podpore Pellegriniho
Video
Prezidentský kandidát Štefan Harabin zopakoval, že jeho voliči vedia, ako sa majú zachovať pri voľbe prezidenta. Údajnú podporu Petra Pellegriniho označil za postoj Miroslava Jureňu. Zároveň potvrdil, že tenuž viac nie je šéfom jeho volebného tímu.

„Moji voliči sú inteligentní, nepodceňujte ich. Moji voliči vedia, čo majú robiť, a vedia, koho majú voliť. Je tu veľmi silná objednávka na národného prezidenta, ktorý zachová Slovenskej republike suverenitu štátu, nevtiahne Slovensko do vojny, bude dodržiavať ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy a bude presadzovať mierové riešenia konfliktu na Ukrajine a nikdy nepošle našich vojakov do vojny,“ uvádzalo sa v stanovisku, ktoré má agentúra SITA k dispozícii. Podľa stanoviska sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval Harabin v prvom kole.

Harabin: Moji voliči vedia, čo majú robiť
Video

Sám Štefan Harabin však pre aktuality.sk označil šírenie takejto správy za podvod. Tvrdí, že to nie je pravda a že vyslovene zakázal komukoľvek z jeho tímu poskytovať médiám stanoviská v jeho mene. „Kto že to povedal? Jureňa? To je podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina,“ reagoval prekvapený Harabin.

Neskôr na svojom účte na sociálnej sieti Telegram napísal, že Miroslav Jureňa nie je viac šéfom jeho volebného tímu. „Napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu,“ napísal Harabin.

© Autorské práva vyhradené

228 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Harabin #Peter Pellegrini #prezidentské voľby 2024