VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

15.05.2024 19:19
debata
Aké mal motívy strelec na Fica?
Video
Zdroj: TV Pravda

Na videu je zachytený muž, ktorý sedí na chodbe a má na čele zranenie. „Nesúhlasím s politikou vlády,“ hovorí do kamery. Podľa zistení Pravdy atentát na premiéra Roberta Fica spáchal 71-ročný obyvateľ Levíc Juraj Cintula. Ministerstvo vnútra ani polícia zatiaľ tieto informácie nepotvrdili ani nevyvrátili.

Zadržaného sa ďalej mužský hlas pýta: A preto ste sa pred mesiacom rozhodol čo? „Sú likvidované masmédiá. Prečo je RTVS napádaná? Sudca Mazák (bývalý predseda Súdnej rady – pozn. redakcie) prečo je vyhodený z funkcie?“ pýta sa Cintula. Týmto sa video končí.

Údajný útočník Juraj Cintula sa narodil v roku 1953, je dlhoročným obyvateľom Levíc. Podľa verejne dostupných informácii je jedným zo zakladateľov literárneho klubu Dúha, v ktorom pôsobí od roku 2005. Napísal tri básnické zbierky, v roku 2010 mu vyšiel román, v roku 2015 kniha. Od roku 2015 je členom Spolku slovenských spisovateľov.

Atentát na Roberta Fica

Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. 15. máj 2024

Fotogaléria
Po rokovaní vlády v Handlovej (15. 5. 2024)...
Vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico...
+13Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v...

Senior podozrivý z atentátu, má byť držiteľom zbrane, ktorú vlastní legálne. V roku 2016 sa dostal do pozornosti médií, keď sa ako zamestnanec súkromnej bezpečnostnej služby v obchodnom dome v Leviciach sám stal obeťou útoku. V nákupnom centre, v ktorom pracoval, ho napadol mladší muž zrejme pod vplyvom omamných látok. Cintula mal zranenia na celom tele a nemohol dlhší čas pracovať, informovala televízia Markíza.

Ako vystrelili na premiéra Fica
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #atentát na Roberta Fica