Zrážku osobného auta BMW a autobusu na Kysuciach neprežili traja ľudia

Traja ľudia zahynuli v pondelok v noci po zrážke osobného auta BMW a autobusu na ceste I/11 v katastri obce Radoľa v okrese Kysucké Nové Mesto. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

16.07.2013 13:56
nehoda, autobus, Radoľa Foto: ,
Dvadsaťročný vodič jazdiaci na BMW pri odbočovaní nedal prednosť oproti idúcemu autobusu Irisbus Crossway a zrazil sa s ním. Nehodu neprežili traja ľudia.
debata (6)

Dvadsaťročný vodič BMW podľa nej odbočoval v priamom úseku cesty vľavo na účelovú komunikáciu k motorestu. Pri odbočovaní nedal prednosť v jazde oproti jazdiacemu vodičovi autobusu Irisbus Crossway, následkom čoho došlo k zrážke a 47-ročný vodič autobusu už nedokázal zrážke zabrániť.

Po náraze tlačil autobus vozidlo smerom k pravej krajnici do trávnatého svahu až narazilo do zvislej dopravnej značky. Pri dopravnej nehode utrpel 20-ročný vodič, 24-ročná spolujazdkyňa a 50-ročný spolujazdec ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. Vodič autobusu a štyria cestujúci utrpeli drobné poranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že u vodiča autobusu vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. Hmotnú škodu pri dopravnej nehode odhadli na 28.600 eur. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania, dodala Balogová.

6 debata chyba