Fronc dal hovorkyni Murovej pokutu

Minister školstva Martin Fronc sa rozhodol, že hovorkyňu rezortu Moniku Murovú postihne finančne za jej výroky k problematike vyplácania sociálnych štipendií stredoškolákom. O výške postihu rozhodne v súlade so zákonom vedúci služobného úradu, ktorý sa má vrátiť do práce v utorok.

18.04.2005 17:47
debata

„Tento výrok nie je vhodný, treba však povedať, že bol nahraný v súkromnom rozhovore bez upozornenia, čo považujem za hrubé porušenie novinárskej etiky. Nasledovalo za ním navyše okamžité ospravedlnenie,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Fronc. Viac sa k tejto otázke minister nechcel vyjadrovať. 

Murová v piatok v hlavnom spravodajstve TV Markíza na otázku o meškajúcich sociálnych štipendiách pre študentov odpovedala: „Mám takú náladu, že mám sto chutí povedať, tak nech zdochne, do prdele. Doteraz jak študoval?“.

Odpovede neboli vytlačené úmyselne

Chybné testy z matematiky, ktoré sa objavili počas minulotýždňovej maturitnej skúšky, neboli podľa ministra školstva Martina Fronca vytlačené úmyselne.

Chybu zapríčinil zamestnanec Štátneho pedagogického ústavu Marián Hanula pri zadávaní do tlače. „Odvolaného riaditeľa ŠPÚ Vladimíra Repáša nahradí Anna Butašová,“ informoval Fronc.

Na opakovaní maturitnej skúšky z matematiky vo vyššej A úrovni minister trvá kvôli tomu, aby bola dodržaná rovnosť šance pre všetkých študentov. Avizované protesty študentov proti opakovaniu vníma Fronc ako ich legitímne právo. 

Testy z matematiky bude musieť opakovať 2 714 študentov.

debata chyba