SMK bude svoju politiku presadzovať

Ak v Nitrianskom samosprávnom kraji zvíťazí v druhom kole volieb na predsedu Ján Greššo (kandidát koalície SDKÚ-DS), SMK bude v kraji presadzovať svoju politiku cez slovenské politické strany, myslí si predseda Zjednotenej SNS Jozef Prokeš.

29.11.2005 17:22
debata

„Szigetiho odstúpenie sa dalo očakávať, pretože došlo k istým dohodám medzi niektorými stranami takzvanej veľkej slovenskej koalície a SMK,“ povedal dnes pred novinármi Prokeš. Kandidát SMK László Szigeti sa dnes rozhodol odstúpiť z druhého kola voľby predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

Podľa Prokeša môže medzi voličmi kandidáta koalície HZDS-ZSNS-Agrárna strana vidieka-KSS-ĽB-PSNS zavládnuť eufória, že už netreba ísť v druhom kole voliť, „čo nahráva do karát“ SMK. „Veľmi ľahko sa môže stať, že víťazná koalícia sa po voľbách rozpadne a pouzatvárajú úplne iné dohody,“ uviedol. 

SNS neverí, že ide zo strany SMK o akt dobrej vôle

Odstúpenie Lászlóa Szigetiho z kandidatúry na post nitrianskeho župana je „taktikou trójskeho koňa SMK na rozbitie veľkej slovenskej koalície.“ V reakcii na rozhodnutie kandidáta SMK na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja to uviedol hovorca Slovenskej národnej strany Rafael Rafaj.

Národniari neveria slovám predsedu Strany maďarskej koalície Béla Bugára, že ide o akt dobrej vôle nezvyšovať etnické napätie v Nitrianskom kraji. SNS dúfa, že všetky relevantné slovenské subjekty vsadia na štátnickú zodpovednosť a odkaz troch Svätoplukových prútov.

debata chyba