Radičová priznala, že ju navštevovali predstavitelia Penty

Premiérka Iveta Radičová priznala, že ju doma navštívili viacerí ľudia z Penty, ale nie v čase, keď bola vo vrcholových politických funkciách.

02.02.2012 16:06
Iveta Radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová
debata (161)

Či bol medzi nimi aj akcionár Penty Jaroslav Haščák, Radičová nepotvrdila, ani nevyvrátila. „V mojom dome za tie roky tisíc ľudí bolo na návšteve. Možno aj viac. A ja som rada, že môj dom je ústretový a pohodlný rôznym ľuďom,“ povedala po rokovaní parlamentného výboru na kontrolu činnosti obranného spravodajstva.

Premiérka nechcela komentovať vyjadrenie Penty, že Haščák ju navštevoval. „Na hovorcu nejakej firmy ako premiérka reagovať nebudem. To vážne ma idete vťahovať do nejakých gorilích hier? Prepáčte, tak toto zásadne odmietam!“ vyhlásila.

Radičová zdôraznila, že je povinnosťou premiéra, ministrov aj poslancov, aby sa v rámci tripartity stretávali s predstaviteľmi zamestnávateľov a zástupcov zamestnancov. „A vy azda viete, že Republiková únia zamestnávateľov má viceprezidenta z Penty?“ poznamenala.

Radičová tiež podotkla, že premiér absolvuje množstvo formálnych aj neformálnych stretnutí s partnermi či priateľmi. „Ja pána Haščáka poznám, to je všetko,“ odvetila na otázku, či ho radí medzi svojich priateľov. Odpovedať na otázky, kto ju navštevoval v súkromí, premiérka odmietla s tým, že je to vážny zásah do jej súkromia aj súkromia osôb, ktoré neboli verejne činné. „Čo toto má znamenať? Ja sa do týchto nechutností zatiahnuť nenechám,“ vyhlásila.

161 debata chyba