Mladíka, ktorý počas protestu rozbil dvere rozhlasu, obvinili

Obvineniu z prečinu výtržníctva v súvislosti so sobotňajším (9.11.) poškodením vstupných dverí do budovy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) už v súčasnosti čelí 20-ročný Michal Č. z Bratislavy.

10.11.2013 11:00
Slovenský rozhlas, SRo Foto:
Budova verejnoprávneho Slovenského rozhlasu
debata (30)

Uviedla to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Pavažanová. „Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž v sobotu v čase o cca 17.50 v Bratislave na Mýtnej ulici strhol kovový poklop zo smetnej nádoby umiestnenej v blízkosti vchodu do budovy RTVS a tento následne hodil do vstupných dverí budovy,“ konštatuje Považanová.

V dôsledku protiprávneho konania muža, ktorého sa dopustil na mieste verejnosti prístupnom, došlo k rozbitiu sklenej výplne dvojskla na vstupných dverách do budovy RTVS. „Výška materiálnej škody, ktorá protiprávnym konaním vznikla, bude vyčíslená v ďalšom konaní. Muža krátko po skutku na osobnej slobode obmedzila hliadka PZ a eskortovala na príslušné oddelenie PZ,“ dodala.

Po vznesení obvinenia a vykonaní potrebných procesných úkonov bol Bratislavčan prepustený na slobodu. V prípade preukázania viny hrozí v súčasnosti obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na tri roky.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #obvinenie #výtržníctvo