Prokurátora mal postreliť jeho kamarát

Zo streľby na okresného prokurátora vo Veľkom Krtíši obvinili miestneho Okresný prokurátor z Veľkého Krtíša dostal guľku od človeka, od ktorého ju asi nečakal. Do členka ho postrelil jeho kamarát, s ktorým sa podľa svedkov stretával pravidelne.

27.01.2014 20:10 , aktualizované: 28.01.2014 08:09
nemocnica, Veľký Krtíš, prokurátor Foto: ,
Postrelený prokurátor je hospitalizovaný v nemocnici vo Veľkom Krtíši. Vedenie nemocnice na jeho žiadosť informácie o pacientovi neposkytuje.
debata (4)

Polícia vzniesla voči 65-ročnému veľkokrtíšskemu podnikateľovi Alojzovi Z. obvinenie nielen z ublíženia na zdraví, ale aj z vydierania. Stíhaný je na slobode. Inicident sa stal v aute, jeho posádka sa vracala z návštevy v známej vinárskej dedine na juhu stredného Slovenska.

Udalosť sa stala minulý štvrtok večer. Prokurátor Gabriel¤G., jeho priateľ a dvaja ochrankári sa na služobnom policajnom aute mali vracať z obce Vinica, kde boli na súkromnom stretnutí. Cestou domov došlo v aute v obci Seľany k výstrelu, resp. výstrelom, pri ktorých bol postrelený prokurátor. Čo sa presne v aute odohralo, polícia prezradiť nechce.

„Vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici vzniesla obvinenie voči Ing. A.¤Z. za prečin ublíženia na zdraví a za zločin vydierania. V súčasnosti prebieha intenzívne vyšetrovanie a k jeho stavu nie je možné sa bližšie vyjadriť,“ povedal k prípadu hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár.

Polícia ešte v piatok po vypočúvaní svedkov pritom informovala o začatí trestného stíhania vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Prečo obvinenie rozšírila aj o zločin vydierania, nie je známe. Polícia sa pri tejto otázke opäť odvolala na prebiehajúce vyšetrovanie. Za vydieranie hrozí páchateľovi väzenie od štyroch do desiatich rokov.

Pravda chcela osloviť obvineného podnikateľa, ktorý mal podľa našich informácií strieľať zo svojej zbrane. Včera sa nezdržiaval na adrese firmy, ktorej je majiteľom, nebol ani doma a mal vypnutý telefón. Kde sa môže nachádzať, nevedeli ani susedia. Vo Veľkom Krtíši ho poznajú ako poľovníka, s postreleným prokurátorom sa stretával pravidelne.

Prokurátor stále leží vo veľkokrtíšskej nemocnici, kde ho stráži policajná ochranka. Tá mu bola pridelená po tom, čo mu iní páchatelia poškodili dve autá. Prvýkrát to bolo v jeseni minulého roku, keď mu neznámy páchateľ či páchatelia podpálili osobné auto zaparkované pred činžiakom, kde býva. V druhom prípade vlani decembri muž zabodol do strechy prokurátorovho auta čakan s odkazom Boh odpúšťa, ja nie. Odstúp. Vyšetrovateľ ho podľa Andrey Dobiášovej z Prezídia Policajného zboru obvinil z trestného činu a poškodzovania cudzej veci. „Osoba sa v súčasnosti nachádza vo výkone väzby pre inú trestnú činnosť. Z taktických dôvodov nie je možné trestnú vec bližšie špecifikovať,“ zdôraznila Dobiášová. Podľa policajtov streľba na prokurátora nesúvisí s poškodením jeho áut.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Veľký Krtíš #prokurátor