Falšovateľov japonských jenov lapajú aj v Nitrianskom kraji

V prípade falšovateľov japonský jenov pokračuje Národná kriminálna agentúra v domových prehliadkach. Zadržali už tretiu osobu, tentokrát v Nitrianskom kraji.

08.06.2017 12:42
debata (1)

„Policajti vykonávajú domové prehliadky a prehliadky iných priestorov, v rámci ktorých dosiaľ zadržali v Nitrianskom kraji jednu osobu. Viac informácií poskytneme akonáhle to situácia umožní,“ povedala Denisa Baloghová z Prezídia policajného zboru.

Koncom mája prehľadali elitní policajti desať domov a ďalších priestorov v Hlohovci, Piešťanoch a v Novom Meste nad Váhom. V ich rukách skončili dvaja muži z Hlohovca a z Nového Mesta nad Váhom.

Jedným z nich má byť podľa našich informácií syn majiteľa firmy, ktorá mala v minulosti stavať prevádzky pre podnikateľov z Ázie v Trenčianskom kraji. V súčasnosti sú obaja obvinení z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

"Roman O. (48) z Hlohovca a Richard F. (27) z Nového mesta nad Váhom si mali zohnať na Slovensku, v Čechách a v Poľsku takmer 2600 kusov kvalitných falzifikátov neplatných bankoviek. Išlo o bankovky v nominálnej hodnote 10 tisíc japonských jenov,“ informovala začiatkom júna Baloghová.

Originály boli v obehu v rokoch 1958 až 1986 a sú stále vymeniteľné v banke bez časového obmedzenia. Získané falzifikáty sa snažili vymeniť v slovenských bankách za eurá. Sčasti sa im podarilo a získali tak viac ako 181 tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #NAKA #falšovanie peňazí