Lupičom, ktorí utopili luxusné Audi, výrazne rozšírili obvinenia

Trojčlenný gang lupičov, ktorý sa neslávne preslávil tým, že prepadol benzínku v Trenčíne a utopil vo Váhu luxusné Audi A8 má toho na rováši podstatne viac.

04.10.2017 12:29
mercedes, auto, Foto:
Mercedes páchatelia ukradli a potom ho použili na lúpež
debata (5)

Trenčianska polícia teraz rozšírila trojici páchateľov Stanislavovi H. (46) z Ružomberka, Milanovi Ž. (47) z Hornej Súče a Jaroslavovi K. (57) z Trenčína obvinenia. Nejde pritom o žiadne maličkosti, ale o brutálne lúpeže, či krádeže. Páchateľom, z ktorých dvaja boli v minulosti už dvakrát súdne trestaní a Milana Ž. dokonca súdili v predchádzajúcich rokoch až deväťkrát, teraz hrozí za zločiny trest od desať do päťnásť rokov a polícia nevylučuje, že im obvinenia v budúcnosti ešte rozšíri.

Trojica páchateľov sa zapísala do dejín slovenského zločinu perfektnou organizáciou „práce“, vylúpením dodávky Slovenskej pošty v Hornom Srní a vzápätí čerpacej stanice Dalitrans pri Trenčíne, utopením luxusného audi vo Váhu a podpálením áut polície. Teraz polícia ešte pritvrdila a pripísala im ďalšie ohavnosti.

Pribudlo obvinenie

Troch páchateľov zadržali policajti ešte 28. augusta. V rámci akcie s názvom Hazuka vtedy spravili 13 domových prehliadok a u mužov našli množstvo zbraní ako granáty, samopaly, krátke guľové zbrane. K doteraz známym obvineniam mužom najnovšie pribudlo aj obvinenie z lúpeže z decembra roku 2015.

„Obvinení dňa 9. decembra 2015 v skorých ranných hodinách medzi 06.00 až 06.19 na vozidle Mercedes Benz S 320 lúpežne prepadli potraviny v Dolnej Súči,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Mercedes pritom tiež pochádzal z lúpeže. Trojica vošla do predajne potravín v tmavom oblečení s nápisom Polícia a maskovaní boli kuklami. Predavačky aj zákazníčky prinútili, aby si ľahli na zem. Milan so zbraňou v ruke donútil predavačku, aby mu vydala peniaze. Majiteľovi potravín spôsobili škodu za viac ako 7-tisíc eur.

Zločin krádeže

Tým sa však výpočet nových obvinení rozhodne nekončí. Vyšetrovateľ najnovšie obvinil Milana a Jaroslava aj zo zločinu krádeže. Dvojica ešte začiatkom apríla v Trenčíne ukradla z garáže motorku za 11 800 eur, ktorú rovnako ako aj ostatné ukradnuté vozidlá neskôr použili pri lúpeži. Milana tiež obvinili z krádeže štvorkolky, ktorá sa nachádzala za budovou horárne v Ružomberku a neskôr ju použili pri lúpeži v Hornom Srní. Vyšetrovateľ z Ružomberka obvinil Milana a Jaroslava aj z lúpeže z decembra 2015. „Obvinení maskovaní kuklami a celí v čiernom vnikli do oploteného areálu firmy v Ružomberku. Následne vošli do kancelárie, v ktorej sa nachádzal konateľ. Jeden z trojice obvinených namieril na poškodeného zbraň a zakričal, aby si ľahol. Muž v strachu o svoj život výzvu poslúchol. Potom mu nasadili putá a ďalší z trojice mu zviazal nohy. S pištoľou namierenou na temeno jeho hlavy žiadali peniaze,“ vysvetlila Antalová. Lupiči mu vzali vyše 11-tisíc eur v hotovosti. „Vyšetrovanie však stále pokračuje. Nevylučujeme, že k doterajším obvineniam pribudnú aj ďalšie,“ uzavrela Antalová.

V prípade trojice lupičov išlo o dobre organizovaný gang, ktorý strašil nielen Trenčiansky, ale aj Žilinský kraj a susedné Čechy. Zdesenie spôsobili najmä pri prepadnutí benzínky pri Trenčíne, kam sa doviezli na luxusnom Audi A8 s extra silným motorom a v plnej výbave. Auto pochádzalo z lúpeže v obci Vápenice v Čechách a malo ukradnuté české evidenčné číslo. Pumpu prepadli 10. júla krátko po škončení festivalu Pohoda, kedy jej majiteľ ešte nestihol odniesť tržbu. Milan s útočnou puškou v ruke prikázal zamestnancom pumy, ktorí sa v tom čase nachádzali vonku, aby vošli dnu. Tam vypáčili trezor a obohatili sa o viac ako 65-tisíc eur. Luxusné audi potom utopili v Biskupickom kanáli, odkiaľ ho na druhý deň vytiahli policajti. Všetko mali perfektne pripravené. Pred potopením stihli v aute zmazať odtlačky prstov aj iné stopy a pootvárať na ňom všetky okná a kufor, aby sa vozidlo čo najrýchlejšie potopilo. V tú istú noc navyše horeli tri neoznačené autá polície, ktorý boli zaparkované vedľa seba na sídlisku Sihoť v Trenčíne.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Audi #obvinenie #lupiči